Örgü Modeli Çeşitleri

El emeği, göz nuru deyince hanımların çoğunda olduğu gibi bizim de aklımıza örgü örmek geliyor. Örgü deyince akan suların ezelden beri durduğu bir coğrafyada yaşıyor olmamızın da bunda etkisi var galiba. Yünlerle, şiş ve tığ çocukken tanışıyor ve bir şekilde hayatımızın el işlerini öğreniyoruz. Örgü örmeyi çok az biliyor olabilirsiniz veya tam tersi muhteşem bir örgü ustası olabilirsiniz. Evinin bir köşesinde tığ, şiş ve bir ip yumağı olmayan hanım yoktur muhtemelen.

Örgüyle küçük yaşlarda tanışmalara genelde büyük anneler vesile olur. Hepinizin eline vaktiyle bir yumak ip, tığ veya şiş tutuşturularak en basitinden zincir çekmek, trabzan yapmak, zincirleri birleştirmek veya şişe ilmek atıp, beş on sıra düz örgü örmüşlüğü vardır mutlaka. Kolay örgü modelleri ile tanışıp hiç yoksa bir lif örmeyen kadın yok denecek kadar azdır bu coğrafyada.

Örgü Modeli Çeşitleri

Şişle yıldızı pek barışık olmayanlar tığ ile örgü örmeye devam eder genelde. Tığ işi örgü modelleri öyle çok çeşitlidir ki, her evde tığ ile örülmüş en az bir obje bulmak mümkündür. Banyo liflerinden dantel sehpa takımlarına, bebek yeleklerinden battaniyelerine, patiklerden atkı-bere takımlarına varana kadar geniş bir çeşit yelpazesi sunan tığ örgüleri hayatımızın bir parçasıdır.

Hanımlar örgü modelleriyle, önce konu komşudaki örneklerle tanışmaya başlar. Birbirlerinde görüp beğendikleri örgü örnekler, motifler değiş tokuş yapılır ve örgü dağarcığı böyle böyle genişler. Yazılı medyadaki örgü model yapımı içeren dergiler ile hanımlar ustalaşma yolunda hızla ilerlemeye başlar. Günümüzde teknolojinin de gelişmesiyle hemen hemen her evde bilgisayar ve internet bağlantısı da olunca çeşitli sayfalar, bloglar hanımların örgü konusundaki bilgilerini geliştirmek için adeta yarışırlar. Bizim sayfamızın da hazırlanışındaki asıl amaç, kadınları başta örgü olmak üzere envai çeşit konuda bilgilendirmek bilinçlendirmek ve hoşça vakit geçirirken bir şeyler üretmelerine destek olmaktır.

www.canimanne.com sitesindeki tüm içerikler sizlerden gelen talep ve beğenilerle oluşturulmaktadır. Dantel ve örgü işleri kategorimiz de bu şekilde oluşturulmakta ve sürekli olarak yeni içerikler girmekteyiz. Bunları kaçırmamak için bizi sosyal medyada takip ediniz. Hatta daha çok kişinin bu içerikleri görebilmesi için sayfalarımızı ya da sitemizin linkini sosyal medya hesaplarınızda paylaşınız .

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ