Kiraz Meyvesinin Faydaları Nelerdir? Nasıl Tüketilmelidir?

Havaların ısınıp yaz mevsiminin gelmesiyle mevsim meyveleri ağaç dallarında ve market raflarında yavaş yavaş yerlerini almaya başladı. Reyonların önünden geçerken kokularıyla iştahımızı kabartan meyveleri çoğunlukla damak tadımıza göre tüketiyoruz. Peki yediğimiz besinlerin nelere iyi geldiğini, faydalarını ve zararlarını biliyor muyuz? Yaz mevsiminde sık sık tükettiğimiz bir meyveden bahsedicez bu gün. “KİRAZ”. Çekirdeğinden sapına her parçasının vücudumuz için yararı vardır. 7’den 70’e de herkesin çok sevdiği meyvelerden biridir. Kabuğu falan da olmadığı için yemesi oldukça pratiktir. Belki bu yüzden belki de mis gibi tadı ve kokusundan dolayı sürekli tüketiyoruz. Peki kirazın bizim için yararları nelerdir? Ne için ve nasıl tüketmemiz gerekiyo biliyor muyuz? Gelin şimdi hep birlikte öğrenelim.

blank

Kiraz bağışıklık sistemimiz için güçlü bir destektir ve Antioksidan kaynağıdır. A, C ve K vitaminleriyle vücudumuz için oldukça önemlidir. İçindeki %80 oranındaki su ile sıcak günlerde sıvı ihtiyacımızın çoğunu karşılar. Tatlı isteğimizi bastırır ve tokluk sağlar. Bu nedenle kilo vermek isteyenler için oldukça avantajlı bir seçim olacaktır.

blank

Alzheimer, diyabet ve obeziteyi, kronik hastalıkları, kanseri önler. İnme riskini azaltır. Damarları temizleyerek tıkanma riskini ortadan kaldırır. Bağırsakları güçlendirir ve enfeksiyonu temizler. Sakinleştirici özelliği vardır ve uyku kalitesini arttırır. Sivilce, siyah nokta ve lekeler gibi cilt problemlerine karşı etki gösterir.

Kiraz saplarından yapılan çay ise uzun yıllardır kabızlık ve ödem şikayetinin çözümü için kullanılan bir yöntemdir. Bağırsak hareketlerini arttıran ve su atımını uyaran kirazın kurutulmuş saplarından yapılan çayın ise yaz mevsiminde çok tüketilmemesi önerilir. Yükselen hava sıcaklığı ile birlikte artan sıvı ihtiyacına karşı vücudu daha da susuz bırakır. Bundan dolayı yaz mevsiminde kirazı bütün olarak tüketmek daha sağlıklıdır.

blank

Bu kadar faydasının yanında tabi ki kirazın da fazlası zarardır. Çok fazla tüketimi sonucu karaciğer yağlanması ve insülin direnci gibi rahatsızlıklar ortaya çıkar.

Sitemizden bunun gibi başka meyvelerin de yararlarını öğrenip daha bilinçli bir şekilde beslenebilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ