Safran Nedir? Safranın Faydaları

Safran nedir sorusunun yanı sıra pek çok kişi tarafından safranın faydaları da merak edilir. Canimanne.com faydalı içerikleri takipçileriyle paylaşmaya devam ediyor. Bunlardan biri olan Guava Meyvesi Nedir? Guava Meyvesi Faydaları sayfamızı da incelemenizi tavsiye ederiz. Canimanne.com sosyal medya ve Canımanne YouTube kanalımızı takip ederek tüm paylaşımlarımızdan siz de faydalanabilirsiniz.

Safran Nedir

Safran Nedir?

Safranın faydaları konusuna geçmeden önce safra nedir diye bir bakalım. Safran oldukça zengin içeriğe sahiptir. Özellikle protein olarak oldukça zengindir. Safran sonbahar mevsiminde çiçek açar. Soğanlı bitkidir. Bu bitkiden yapılan baharata safran baharatı denir. Safranın rengi mavi veya mora benzer. Günümüzde en pahalı baharat olan safran özellikle Hindistan, Fransa, İspanya ve Çin’de üretilir. Türkiye‘de çok az miktarda yetiştirilir.

Safranın günümüzdeki en pahalı baharat olmasının sebebi oldukça zahmetli bir şekilde üretiliyor olmasıdır. Çiçek kökleri elle toplanır kurutulup paketlenir. 1 kilogram safran baharatı yapmak için 170.000 çiçek toplamak gerekir. Safran zengin içeriğe sahiptir. Safran sonbahar mevsiminde çiçek açar. Bu bitki genellikle yemeklere baharat olarak eklenerek tüketilmektedir. Sağlık açısından safran baharatının önemli katkısı vardır. Safran yemeklerde kullanılır. Hastalıkları önlemede etkisi büyüktür.

Ayrıca tıp alanında da safranda bulunan kimyasal bileşenler kullanılır. Safran çok fazla ölçüde tüketilmemelidir. Ortalama günlük tüketilmesi gereken miktar 12 – 20 gram arası olmalıdır. Aşırı tüketim de ishal, kusma, göz, burun kanaması ve uyuşma görülebilir. Safran sarı cilt olmasını sağlar. Hamileler safran çayını içtiğinde rahim kanaması olma ihtimali vardır.

Safranın Faydaları

Safran Faydaları Nelerdir?

Safranın faydaları aşağıda sıralanmıştır.

  • Sindirim sistemine faydalıdır
  • Kan basıncı düzenler
  • Kan temizleme özelliği vardır
  • Kanserden korunmakta faydası vardır
  • Göz sağlığına iyi gelir, retinada hasarında kan akışını artırır.
  • Sedef hastalığında kullanabilir
  • Enfeksiyonu önler.
  • Ağrı hafifletme özelliği vardır
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ