Kurdeşen Nedir? Kurdeşen Belirtileri Nelerdir?

Kurdeşen nedir diye soranların sayısı oldukça fazladır. Bu hastalığın tanısı dermatolojik muayene ile konulmaktadır. Kızarık, kabarık ve kaşıntılı döküntüler oluşturan bir cilt hastlığıdır. Kurdeşen belirtileri yüzünüz dahil vücudunuzun tüm bölgelerinde görülebilir. Cildinizde aniden ortaya çıkabilen bu hastalık küçük noktalar halinde olabileceği gibi birleşerek büyük çaplı döküntüler de oluşturabilir.
Toplumumuzda yaygın olarak bilinen bu hastalık hakkında insanlar arasında çok fazla kulaktan dolma bilgiler yer alıyor. Yazdığımız bu yazı ile sizlerin kurdeşen nedir diye sorduğunuzda doğru bilgiler ile bilinçlenmenizi istiyoruz. Kurdeşen belirtileri bir ya da birkaçı görüldüğünde doktora başvurmakta gecikmemek gerekir.

Kurdeşen Olunca Tüketilmemesi Gereken Besinler
Kurdeşen belirtileri konusuna geçmeden önce doktor tarafından kurdeşen teşhisi koyulmuş birinin uzak durması gereken besinleri sıralayalım.
- Kabuklu deniz ürünleri, balık
- Fıstık, fındık gibi kuruyemişler
- Yumurta
- Kivi
- Muz
- Çilek
- Domates
- Biber
- Mantar
- Turşuların aşırı tüketimi
Kurdeşen Belirtileri Nelerdir?
Kurdeşen belirtileri aşağıda sizler için detaylandırılmıştır.
- Sürekli kaşıntı hissi
- Göz kapaklarında ve dudaklarda şişkinlik
- Vücudun her yerinde kabarma ve kızarıklıklar

Kurdeşen Belirtileri İçin Bitkisel Tedavi
Kurdeşen belirtileri göstermeye başladığınız doktora gittikten sonra ilaçlarınızın yanında kaşıntılarınız için bitkisel çözümler de kullanabilirsiniz. Bunlardan bazıları aşağıdaki maddelerde vardır.
- Maydanozsuyunuçıkarıp içebilirsiniz.
- Papatyaya alerjiniz yoksa demlediğiniz papatya çayını banyo suyunuza katabilirsiniz.
- Oda sıcaklığında 10 dakika bekletilmiş 250 gr zencefili banyo küvetine koyup kurdeşen olan yerlere değdirerek bir süre bekleyin ve daha sonra ılık suya yıkanın.
Canimanne.com Sağlık kategorisinde pek çok konuda uzman görüşlerinden faydalanılarak derlenen yazılar yer alır. Ancak her rahatsızlıkta bilinmesi gereken önemli şey belirtiler başladığında mutlaka bir doktora gidilmesi gerektiğidir. Çocuklara Sebze Yedirmek için 6 Öneri başlıklı yazımızdan faydalanarak çocuklarınızın sağlıklı beslenmesine katkı sağlayabilirsiniz.