Selanik Gevreği Tarifi

Selanik Gevreği Tarifi

Bugün sizlere kıtır kıtır bir lezzet olan Selanik gevreği tarifi vermek için bu yazıyı yazmak istedim. Uzun zaman boyunca tap taze kalabilen ve oldukça eğlenceli bir atıştırmalık olan Selanik gevreği yakınlarınızın ve ailenizin beğenisini kazanacak. 5 çayında tuzlu kurabiyelerin yanında ya da akşam yemeğinden sonra çayın yanına atıştırmalık olarak sunabileceğiniz bu güzel lezzetin tarifini not etmek için hemen kağıt ve kalemlerinizi hazırlayın hanımlar. İşte tarifimiz geliyor!

selanik gevreği tarifi2

Selanik Gevreği Malzemeleri:

5 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı şeker

2 yumurta

2.5 su bardağı un

1 tatlı kaşığı vanilya

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 su bardağı file fıstık

1 su bardağı kurutulmuş yabanmersini

selanik gevreği tarifi

Selanik gevreği yapılışı:

Öncelikle tereyağımızı ve şekerimizi çırpıyoruz sonrasında ise tek tek yumurtalarımızı çırparak ekliyoruz. Başka bir kabın içerisinde ise unumuzu, vanilyamızı ve kabartma tozumuzu eliyoruz. Hazırladığımız unlu karışımımızı yumurtalı karışımımıza ekleyip, karıştırıyoruz. Karışımımız hamur kıvamını alana kadar fıstığımızı ve yabanmersinlerimizi ekleyip yoğuruyoruz.

 

Hamurumuzu 2 yağlı kağıt arasına alıyoruz ve önce elimizle dikdörtgen bir şekle gelene dek üzerine bastırıp şekillenmesini sağlıyoruz. Sonra merdane ile hamurumuzu inceltiyoruz. Hamurun üzerindeki yağlı kağıdımızı kaldırıp önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımıza alıp 25- 30 dakika kadar pişiriyoruz. Hamurumuz fırından çıkınca dilimliyoruz ve dilimler yukarı bakacak biçimde ızgara şeklindeki tepsiye diziyoruz ve 10-15 dakika kadar daha pişiriyoruz. İşte gevreklerimiz hazır!

 

Sizler de sevdiklerinize birbirinden güzel tatlı tarifi ile harika sofralar hazırlamak isterseniz sitemizde yer alan tatlı tarifleri bölümünden yararlanabilirsiniz. İster çay yanında isterseniz yemek sonrasında masanızda ikram edebileceğiniz birbirinden güzel tarifler ile sitemiz siz okurlar için bütün detaylı bilgileri verip işinizi kolaylaştırmak için elinden geleni yapıyor

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ