Bebek Ağız Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Bebek ağız bakımı nasıl yapılmalı, bebeklerin ağız ve dil bakımlarında dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir içeriğimizden öğrenebilirsiniz.

Bebek bakımı zorlu ve dikkat edilmesi gereken bir süreçtir. Son derece hassas ve gelişmekte olan bir yapıya sahip olan bebeklerin bakımında onları incitmeden yapmak önemlidir. Bebek bakımında tırnak, ağız, burun, kulak ve özel bölge temizliğinde özenli davranmanız gerekmektedir. Özellikle ağız bakımını düzenli olarak yapmanızda fayda vardır. Gün boyu sürekli olarak birileri tarafından öpülüp sevilen, anne sütü ve ek gıdalar alan bebeğin ağzında mikrop oluşmasını engellemek onu çoğu hastalıktan da korumak anlamına gelir. Bebekleri incitmeden ve onlara zarar vermeden yapabileceğiniz ağız bakım önerilerini içeriğimizde sizler için derledik. Aşağıdan bebek ağız bakımı nasıl yapılır madde madde öğrenebilirsiniz.

Bebek Ağız Bakımı Nasıl Yapılmalı?

• Genellikle beslenme sonrası bebeklerin ağzında pamukçuk olabilmektedir. Bu nedenle bebeğinizi her besledikten sonra mutlaka ağzının içerisini kontrol edip pamukçuk olup olmadığına bakın. Var ise bunu alın.
• Her emzirme sonrası bebeğin ağzını temiz ve daha önce kullanılmamış bir gazlı bez ile silin. Bunu yaparken çok nazik davranır. Özellikle de dilinin üstünü silmeyi unutmayın.
• 6.aydan sonra çıkmaya başlayan dişlerde ise daha özenli davranmak gerekir. Doktorunuzun da onayını aldıktan sonra ilk 12 ay bebeğin ağzına D vitamini damlatabilirsiniz. D vitamini ağız içinde oluşabilecek hastalıkları engelleyeceği gibi dişlerinin gelişmesine de katkı sağlayacaktır.
• Son olarak bebeğiniz emzik kullandığı sürece hijyene önem verin. Emzik yere düştüğünde dezenfekte etmeden tekrar ağzına koymayın. Biberon, emzik, yemek kaşığı gibi bebeklerin yeme araçlarını mutlaka kaynar suda bekletip düzenli aralıklar ile temizleyin.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ