Bebek Bakımında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Bebek bakımında dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir, bebek bakımı nasıl yapılmalıdır içeriğimizden tüm detayları öğrenebilirsiniz.

Bebek bakımı annelerin en fazla dikkat etmesi gereken konulardan biridir. Bebek bakımında daha etkin rol oynayan anneler bazı püf noktaları bilmelidir. Bebek bakımı yaparken mutlaka bebeğe özel eşyalar kullanılmalıdır. Aksi takdirde bebeğin hastalanması ve tam anlamıyla temiz olmaması gibi sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Her anne adayının bilmesi önemli bebek bakımında dikkat edilmesi gereken unsurlar vardır. Aşağıdan bebek bakımında dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir madde madde öğrenebilirsiniz.

Bebek Bakımında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

• Bebeğinizi emzirirken sadece tek göğüsten emzirmeyin. Her iki göğüste de eşit miktarda süt bulunur. Bu nedenle her ikisinden de emzirin. Eğer emzir yetmiyor ve bebeğiniz gelişmiyor ise uzmanınızın da onayını aldıktan sonra ek gıdalara başlayın.
• Bebekler ilk aylarda günde ortalama 6 kez dışkı, aynı şekilde ortalama 6 kez idrar yapmaktadır. Bu ortalama değerler bebeklerin sağlıklı olduğunu göstermektedir. Özellikle dışkısının sürekli sıvı olması anne sütü ile beslenmesinden dolayıdır.
• Annelerin en fazla dikkat etmesi gereken konunun başında bebek bezi gelmektedir. Bebeklerin bezini düzenli aralıklara değiştirin. Değiştirmediğiniz takdirde cildinde ciddi anlamda tahrişler meydana gelebilir, özel bölgesi ve anüs kısmı mikrop kapabilir. Buda ciddi anlamda hastalıkların oluşması demektir. Ayrıca bebek bezi seçerken bebeğinizi kilo ve yaşına uygun olarak seçin. Bazı bebek bezleri bebeklerin cildinizi tahriş edebilir. Bu nedenle kaliteli ürünlerdi alıp deneme yanılma sonucu en uygun bebek bezini seçmenizi tavsiye ederiz.
• İlk aylarda bebeklerde kordon bağı vardır. Bu kordon bağının etrafını düzenli temizlemeniz gerekir. Kordon bağının dip kısmından alkollü pamuk ile bebeğin göbek kısmını düzenli olarak silin.
• Bebeği göbek kordonu düşmeden banyo yaptırmamak önerilir. Göbek düşene kadar doğal bir sabun ile ıslak ve temiz bir bezi hafif köpükleyin. Bu bez ile bebeğin vücudunu silin. Sonrasında temiz ve nemli bir bez ile tekrardan sabun kalmayacak şekilde durulayın. Göbek düştükten bir gün sonra bebeğinizi banyo yaptırabilirsiniz. Banyo yaptırırken ılık su kullanmaya özen gösterin. Kullandığınız bebek sabunu veya şampuanın mutlaka içerisinde kimyasal olmamasına dikkat edin. Köpükledikten sonra durulamayı iyi yapın. Bebeğin vücudunun herhangi bir yerinde sabun vb. ürünler kalması cilt sorunlarına neden olabilmektedir.
• Eğer bebeğinizin cildi kuru bir yapıda ise sürekli olarak bebek yağı vb. ürünler kullanmanız işlik gibi cilt sorunlarının ortaya çıkmasına neden olur. Bebek yağı, bebek losyonu vb. ürünleri haftada en fazla 3 kez sürün. Bu işlemleri duştan sonra yapmanız idealdir. Aşırı nemlendirici ürünler kullanmak cildinin terlemesini engeller ve cilt sorunlarına neden olur. Eğer direk olarak bu ürünleri bebeğin cildine sürmek istemiyorsanız bebeğinizi yıkarken yıkama suyuna biraz bebek yağı ekleyebilirsiniz.
• Tırnak bakımı dikkat edilmesi gereken bir konudur. Bebeğin tırnağının fazla uzaması yüzünü en önemlisi de gözünün içini çizmesine neden olabilir. Bu gibi durumları önlemek için bebek tırnak makasını önce dezenfekte edip sonrasında tırnaklarını dikkatli bir şekilde kesin. Çok derin kesmemeye özen gösterin.
• Bebeklerin hastalanmasında oda ısısı önemli rol oynar. Oda ısının çok fazla veya çok düşük olması bağışıklık siteminin güçsüzleşmesine neden olup hastalıklara davetiye çıkarır. Yaz aylarında bebeği sıcaktan korumak için klima karşısında durdurmak, kış aylarında bebeği soğuktan korumak için aşırı sıcak bir yerde durdurmak tehlikelidir. Bebekler için uygun olan oda ısısı ortalama olarak 25 derecedir. Bu nedenle soğuk ve sıcaklarda bu dereceye dikkat ederek oda sıcaklığını ayarlayın.
• Son olarak bebeklerinizin çok fazla yabancılar ile temasta olmasını engelleyin. Kültürümüzde yeni doğan bebeklere karşı gösterilen ilgi düşüncesiz bir boyuttadır. Bebeklerinizi başkalarının öpmesini, ısırmasını ve yakın temasta bulunmasını engelleyin. Bebekleri öpmek için en uygun yer elleridir. Ellerini öpmelerine izin verebilir sonrasında ellerini de mutlaka temizlemelisiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=f2P0T-siEQU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ