Çocuk Hastalıklarında Nezle

Çocuklarımız bizim için son derece kıymetlidir. Özellikle kış aylarında sıkça rastlana bazı enfeksiyonlar vardır. Çocuklarımız sağlıklı ve huzurlu ev ortamından çıkıp, dışarı ile tanışmaya başladığı anda bazı enfeksiyonlarla tanışmaya başlıyor demektir. Özellikle kreşe başlayan bir çocukta nezle ve grip çok sık rastlanır. Nezle diye tabir edilen virüs, burun mukozasından içeri girerek kişiyi hasta eder. Burun içi ve dışında akıntı oluşur. Tıkanıklık da ardından gelir. Gece rahat nefes alamayan çocuk, horlamaya, sıkıntılı ve sağlıksız bir uyku uyumaya çalışır. Ve diğer gün de halsiz olur.

Çocuklarda sıkça rastlanan nezle ve gribi sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Nezle ve soğuk algınlığı: Çocuklarda sıkça görülen nezle ve soğuk algınlığının bazı belirtileri vardır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Hapşırma
-Burunda tıkanma ve akıntı
-Öksürük ve boğazda kırmızılık
-Yüksek ve hafif ateş
-Tüm vücutta ağrı
-Üşüme
-Halsizlik
-Boğaz ağrısı

 

Bu hastalıklar ile birlikte seyir eden bir de ateş vardır. Ateş 38 dereceye çıkmış ise, çocuğu ılık duş ile rahatlatmaya çalışmalı, ateş düşürücü şurup kullanarak, ateşin seyrine bakılmalıdır. Ağrı kesici ve ateş düşmüyorsa mutlaka bir hekime danışmalıyız. Çocuk hastalıklarında Nezle basit bir rahatsızlık gibi gözükse de , takibi yapılmadığı takdirde ilerleyebilir. Ateşin seyri önemsenmezse çocuk havale dahi geçirebilir. Ve bunun sıkça örneklerine rastlanmaktadır. Nezle olan çocuklara bol vitamin desteği yapmak gerekir. Portakal, elma, mandalina, kivi ,greyfurt . C vitamini destekli doğal meyvelere yanı sıra, adaçayı, ıhlamur, zencefil ve rahatlamaları, rahat uyku uyuyabilmeleri için rezene çayı verilebilir. Odasının sıkça havalanması, tıkalı burnu için iyi olacaktır.

Gece ateşine daha sık bakılmalı ateşi çıktığı takdirde yarım saat içinde düşürmeye çalışılmalıdır. Çocuk hastalıklarında Nezleyi bu yüzden önemsemeli, virüslerle savaşan çocuklarımıza özellikle kışın meyve ve bol sebze yedirmeliyiz.Canımanne.com dan ayrılmayın.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ