Oruçluyken Acıkmamak için Sahurda Neler Yenmelidir?

Oruçluyken Acıkmamak için Sahurda Neler Yenmelidir?

Oruç tutmayı daha kolay hale getirmek aslında sahurda yenen yemeklerdir. Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getirenler 17 saat kadar oruç tutuyorlar. Bu durumda acıkmak, susamak da kaçınılmaz oluyor. Ancak bazı püf noktalarını öğrenirseniz oruçluyken acıkmamak ya da az acıkmak mümkün. Gün içinde daha az acıkmak sahurda yediklerimizle ve gün boyunca harcadığımız kaloriyle alakalıdır. Bu yazımızda oruçluyken acıkmamak için neler yapmanız gerektiğine değiniyoruz. Siz de bunları deneyerek ibadetinizi zorlanmadan yerine getirebilirsiniz.

Sitemizde yer alan çeşitli sayfalardaki paylaşımlarımızdan da yaralanabilirsiniz. Ramazan ayının bereketiyle değişik iftar yemekleri tariflerimizi siz de diğer takipçilerimiz gibi deneyebilirsiniz. Bunlardan biri olan Çok Kabaran Bayatlamayan Tırtıl Poğaça Tarifi yapılışı kolay hamur işi tarifleri arasındadır.

Oruçluyken Acıkmamak

İftara Kadar Acıkmamak için Neler Yapılır?

Ramazan ayında günlerin uzamasından dolayı oruç tutulan süre de artar. Bu durumda oruç tutan kişiler kısa günlere göre daha çok zorlanırlar. Sahur yemeklerinin doğru seçilmesi hem daha az acıkmayı, hem de sağlıklı beslenmeyi sağlar. Çoğu kişi uyumadan sahur yemeği yese de sahura uyuyup kalkmak daha sevaptır. Uykudan uyanınca tüketilen besinlerin gün içindeki su ihtiyacını karşılıyor olması, oruçluyken acıkmamak sağlaması ve enerji vermesi gerekir. Ayrıca iftardan sahura kadar bol su içilmesi de önemlidir. Uzmanlar Ramazanda iftardan sonra her yarım saatte bir su içilmesi gerektiğini söylüyorlar.

Sahurda Neler Yenir

Oruçluyken Acıkmamak için Sahurda Nasıl Beslenmeli?

Oruçluyken acıkmamak için sahurda tok tutucu besinler yeriz. Aslında öncelikle yapmamız gereken protein ağırlıklı beslenmektir. Eğer sahurda kahvaltı yapıyorsanız mutlaka peynir ve yumurta yenmesi gerekir. Sahurda yenen haşlanmış yumurta günün belli bir saatine kadar tok kalmanızı sağlar. Ayrıca protein ihtiyacınızı da karşılar.

Sahurda süt, muz, kuru baklagiller yemek de tok kalmanızı sağlar. Ayrıca hamur işlerinden olabildiğince uzak durmakta fayda var. Hamur işlerinde bulunan karbonhidrat ve şeker kan şekerini hızlı bir şekilde yükseltir ve bu durumda enerji düşüklüğü yaşanır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ