B Vitamini Nedir? Hangi Besinlerde Bulunur?

Bu vitamini vücudun ihtiyaç duyduğu vücut için çok önemli bir vitamindir. Bu vitaminin eksikliğinde hem bedensel hem de ruhsal olarak sıkıntılar görülmektedir. B vitamini türleri vardır. Bu türlerinde ayrı ayrı özellikleri vardır. Bunlar; B1 (Tiamin), B2 (Riboflavin), B3 (Niasin), B5 (Pantetonik Asit, Pantenol), B6 (Priodoksin, Pridoksamin), B7 (Biyotin), B9 (Folik Asit, Folat), B12 (Kobalamin)’dir.

B Vitamini Nedir?

B vitamini ailesi birbirine benzer özellikler taşır. B vitamini suda çözülebilme özelliğine sahiptir. B vitamini sinir sistemi için ve cilt sağlığı için oldukça fazla önemlidir. B vitamini farklı türlerde olsa da benzerlikleri fazladır. B vitaminin eksikliğinin en belirgin özelliği kansızlık ve hafıza kaybı veya problemleridir.

B Vitamini Nedir

B Vitamini Nedir? Neye Yarar?

B vitamini nedir diye soranlar aynı zamanda hangi çeşit B vitaminin neye yaradığını da merak ederler.

  • B1 vitamini, kas ve sinir sistemi için önemli bir vitamindir.
  • B2 vitamini, büyümek için önemli bir vitamindir.
  • B3 vitamini, sinir sistemini korumada önemlidir.
  • B5 vitamini, cilt sağlığında çok fayda sağlayan vitamindir.
  • B6 vitamini, hormonların iyi işlemesi için gerekir.
  • B7 vitamini, cilt, tırnak, saç sağlığı için gerekir.
  • B9 vitamini, enerji için gerekir.
  • B12 vitamini, büyüme ve gelişim için gerekir.
B Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur

B Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur?

 B vitamini nedir diye detaylı olarak cevapladıktan sonra şimdi de hangi besinlerde bulunduğuna bir bakalım. Canimanne. Com sitemizin çeşitli sayfalarında gezinerek bilmediğiniz pek çok konu hakkında bilgi edinmeniz mümkündür. Ayrıca bizi canimanne.com sosyal medya hesaplarından ve Canımanne YouTube kanalından da takibe alabilirsiniz. Bu yazılarımızdan biri olan A Vitamini Nedir? Hangi Besinlerde Bulunur? Sayfamızı da inceleyebilirsiniz.

Buğday, büyükbaş ve küçükbaş hayvan eti, balık, yumurta, süt, peynir, fındık, patates, fıstık, havuç, mercimek, incir, limon, hurma, portakal, kabak, avokado, karnabahar, mısır, kuru baklagiller, ıspanak, soğan, karides, brokoli, taze fasulye, nane, kivi, marul, badem, pirinç, mantar, hurma, genel olarak tahıllarda bulunur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ