Köpek Nasıl Yıkanır? Köpek Yıkamanın Püf Noktaları!

Köpek Nasıl Yıkanır? Köpek Yıkamanın Püf Noktaları!

Evcil hayvan besleyenlerin çok iyi bildiği bir konu onların kolay yıkanmadıklarıdır. Kedi ve köpeklerin çoğu suyu ve yıkanmayı sevmezler. Kediler her ne kadar çok hareketli olsalar da daha küçük olduklarından yıkanmaları daha kolaydır. Köpek sahibi olanlar köpeğimi nasıl yıkarım ya da köpek nasıl yıkanır gibi sorular sorarak bu işi nasıl daha kolay halledeceklerini öğrenmeye çalışırlar. Bu yazımızda bazı püf noktalarını paylaşarak bu konuda bilgilendirmek istedik. Evcil hayvanı olanlar için daha önce de Kedilerin Tuvalet Eğitimi Nasıl Olur? başlıklı bir yazı paylaşmıştık.

Köpeğimi Nasıl Yıkarım?

Özellikle ilk kez köpek besleyenler köpeğimi nasıl yıkarım diye sorarlar. Yıkanma sırasında köpeğinizin mutsuz olmaması gerektiğini unutmayın. Kendini güvende hissetmesi her şeyden önemlidir. Bunu sağladığınızda zaten daha az korkacak, daha az panikleyecek ve işiniz kolaylaşacaktır. Eğer suyu seven bir can dostunuz varsa işiniz zaten kolay. Ancak tam tersini düşünürsek aşağıdaki püf noktalarına dikkat etmelisiniz. İşte köpek nasıl yıkanır sorusunun cevabı…

Köpek Nasıl Yıkanır?

Bahçeli bir evde oturuyorsanız yaz aylarında köpeğinizi açık havada yıkamanız uygun olabilir. Ancak soğuk havalarda banyoda yıkamak durumundaysanız köpeğimi nasıl yıkarım sorunuzun cevapları aşağıdadır. Köpeklerin 2 – 3 ayda bir yıkanması normaldir. Daha sık aralıklarla yıkanan köpeklerin derisindeki doğal yağlar kaybolur.

  • Köpeğinizi banyoya sokmadan önce mutlaka tüylerini tarayın. Topaklanmış tüyleri varsa açın. Bu gibi tüyler suyla temas edince daha kötü hal alırlar.
  • Köpek nasıl yıkanır sorusu küvette ya da bahçede yıkanmasına göre değişir. Banyoda yıkıyorsanız zeminde kaymayı önleyen önlemler alın.
  • Yıkamaya başlamadan önce köpeğinizi tasmasını çıkartmayı unutmayın.
  • Evcil hayvanlarınız için mutlaka onlara özel şampuanlar kullanın.
  • Şampuan sürmeden önce köpeğinizin her yerini ıslatın. Ancak başını ıslatmaktan kaçının. Başı ıslanan köpekler bunu hiç sevmez ve silkelenmeye başlar.
  • Sıra köpeğinizin başına geldiğinde onu severek ağzını, yüzünü, gözlerini elinizle kapatın ve su gelmesini önlemeye çalışın.
  • Yıkama bittikten sonra köpeğinizi küvetten çıkartmadan önce elinizle vücudunda kalan suyu iyice sıyırın. Daha sonra yüne küvetteyken ona özel kuru bir havluyla kalan suyu kurulayın.
  • Sakin bir köpeğiniz varsa banyodan sonra saç kurutma makinesiyle kurutabilirsiniz. Aksi durumda köpeğiniz kendi kurumaya çalışacaktır.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ