Midye Tatlısı Tarifi

Midye Tatlısı Tarifi

şerbetli midye tatlısı5

Yaklaşan bayrama yakışır bir tatlı tarifi ile karşınızdayız hanımlar! Hemen defteri kalemi hazırlayın ve bu harika tarifi kaçırmayın!

Tatlının Hamuru İçin:

1 çay bardağı süt

1 adet yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı elma sirkesi

1 çay bardağı su

1 paket kabartma tozu

Alabildiği kadar un

 

şerbetli midye tatlısı4

İç Malzemesi:

Ceviz veya Fındık ( İri Çekilmiş )

Üzeri İçin:

150 gram tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti İçin:

Bir kaç damla limonun suyu

4 su bardağı su

3.5 su bardağı şeker

 

şerbetli midye tatlısı3

Midye tatlısı yapılışı:

Öncelikle şerbetimiz için şekerimizi ve suyumuzu bir tencerede kaynatıyoruz. Kaynayınca altını kısıp 15 dakika kadar kaynatıp sonrasında limon ekleyip 5 dakika kadar daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. Hamurumuz için bir kapa sütümüzü, yumurtamızı, suyumuzu, elma sirkemizi ve sıvıyağımızı ekleyip karıştırıyoruz. Aynı zamanda malzemelerimizin üzerine unumuzu ve kabartma tozumuzu da yavaşça ekliyoruz. Burada önemli olan hamurumuzun kulak memesi kıvamında olmasıdır.

 

şerbetli midye tatlısı1

Hamurumuzuz 8 eşit bezeye ayırıyoruz. Her bir bezeyi tek tek, bol nişasta ile servis tabağı ölçülerinde açıyoruz. Her bezenin üstüne bolca nişasta serpiyoruz ve her bezeyi üst üste koyuyoruz. Bezelerin hepsini olabildiğince ince açıyoruz. Sıkı bir şekilde rulo halinde sarıyoruz. Ruloyu 1 parmak genişliğinde kesiyoruz. Kesilen parçaları yan yatırıp merdane ile 1 su bardağı ağzı boyutunda açıyoruz.
Ortasına ceviz veya fındık koyarak, poğaça şeklinde ikiye katlayıp, tepsimize koyuyoruz. Ağzının açılmaması için güzelce kapatmamız gerekiyor.

şerbetli midye tatlısı2

Bir tava içerisinde tereyağımızı ve sıvı yağımızı ekleyip ocağımıza alıyoruz. Tereyağımız eriyince midye tatlımızın üzerine gezdiriyoruz. Önceden ısıttığımız 175 derecedeki fırınımıza atıyoruz tatlılarımız ve üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Tatlımızı fırından çıkarıp 5 dakika sonra soğuk şerbetimizi üzerlerine döküyoruz. İşte tatlımız hazır!

Sizler de birbirinden güzel şerbetli tatlı tarifi ile tanışmak isterseniz tatlı tarifleri köşemizi ziyaret etmelisiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ